فواید مصرف غذاهای دریایی بر کسی پوشیده نیست و توصیه پزشکان به خوردن ماهی، آن هم دو بار در هفته، نشان از خواص فراوان آن دارد. اما خیلیها صرفا به علت دلچسب نبودن طعم و بوی ماهی یا میگو، این محصولات غذایی مغذی را از رژیم غذایی شان حذف میکنند. اگر شما هم چنین دلایلی برای حذف غذاهای دریایی از رژیم غذاییتان دارید، حرفهای جالبی برایتان داریم. با ما همراه شوید...
اولین و مهمترین عامل نخوردن یا کم خوردن ماهی یا سایر محصولات دریایی در بین مردم، دوست نداشتن مزه آنهاست. آنهایی که ماهی دوست ندارند، فکر میکنند که ماهی بدمزه است، اما در حقیقت نمیدانند که شاید مشکل اصلی در نحوه طبخ خودشان باشد. بنابراین از اولین روزی که قصد درست کردن ماهی برای وعده غذایی تان را داشتید، سعی کنید هربار با ادویه ها و ترکیبات معطر دیگر ماهی تان را مزهدار کنید تا بالاخره به طعم دلخواهتان برسید. شما میتوانید برای این کار از فلفل سیاه یا قرمز، آبلیمو یا سرکه، فلفل دلمه ای یا حتی گوجه فرنگی و هویج استفاده کنید. سس های مختلفی مثل خردل، چیلی یا کچاپ هم میتوانند برای رسیدن شما به مزه مطلوبتان کمک کننده باشند.
● اگر طبخ ماهی سخت است...
شکایت خیلی از خانم ها سخت بودن طبخ ماهی است. آنها می گویند چون هنگام سرخ کردن، روغن زیادی به اطراف پخش میشود و این کار باعث آلودگی محیط اطراف میشود، بنابراین ترجیح میدهند که دفعات طبخ ماهی را محدود کنند. ما برای این دسته از خانم ها چند توصیه داریم: اول، روغن کمی کف ماهیتابه بریزید و ماهی را درون آن قرار دهید و در ماهیتابه را بگذارید. این¬طوری هم ماهی تان مغزپخت میشود و هم روغن به اطراف نمیپاشد. دوم، بعد از آبکش کردن برنج، ماهی را کف قابلمه قرار دهید و برنج را روی آن بریزید. سوم، اگر کلسترول خونتان هم بالاست میتوانید ماهی تان را با آبلیموی تازه بخارپز کنید.
● اگر از بوی ماهی متنفرید...
نمیتوان انکار کرد که ماهی، میگو و سایر غذاهای دریایی بوی خوبی ندارند و تنفر خیلی از افراد از این محصولات به دلیل بوی ناخوشایندشان است. شما میتوانید این بوی نامطبوع را با افزودن کمی آبلیمو، سرکه یا هر ماده اسیدی خوراکی دیگری قبل از طبخ به ماهی از بین ببرید. همچنین قرار دادن ماهی به مدت نیم ساعت درون ظرفی پر از شیر هم می تواند بوی ناخوشایند آن را از بین ببرد.
● اگر میگو را خیلی چرب میدانید...
درست است که برخی محصولات دریایی مانند میگو کلسترول بالایی دارند. اما تحقیقات نشان دادهاند که این نوع از کلسترول برای قلب کاملاً بی ضرر است. نتایج مطالعاتی هم که اخیراً روی مصرف کنندگان میگو انجام شده است، حاکی از این است که افرادی که هر روز و به مدت ۳ هفته میگو مصرف کرده بودند، سطح چربی بد خونشان (LDL) خیلی کم افزایش پیدا کرده بود و در عوض سطح کلسترول خوب خونشان (HDL) به طرز چشمگیری افزایش یافته بود و در نتیجه این امر، خطر بیماری و حمله قلبی در آنها پایین آمده بود. شاید بتوان ماهیها را بهترین منبع برای دریافت امگا ۳ به شمار آورد. اگر از طرفداران زندگی و غذای سالم هستید، بد نیست که بدانید در بین انواع ماهیها، ماهی خال خالی، قزل آلا، تیغ ماهی، آزاد، ماهی تن، ساردین، سفید و کولی، غنی ترین ماهی ها برای دریافت امگا ۳ هستند پس آنها را بیش از انواع دیگر میل کنید.
● اگر به ماهی آلرژی دارید...
بسیاری از افراد به غذاهای دریایی آلرژی دارند و با مصرف آنها دچار مشکل میشوند. برای رفع این مشکلات راهکارهای زیر را به شما توصیه می کنیم: آلرژی به ماهی سبب حذف این ماده مغذی از رژیم غذایی تان نشود. شما ممکن است به نوع خاصی از ماهی حساسیت داشته باشید اما بهتر است قبل از حذف کلیه ماهی ها از رژیم تان، انواع مختلف آن را امتحان کنید. امکان دارد آلرژی شما نسبت به ماهی دودی، ماهی های جنوب یا شمال باشد. بنابراین قبل از تصمیم گیری به کنار گذاشتن ماهی از سفره تان، طعم تمام ماهی ها را تجربه کنید.
قبل از خوردن میگو برای اولین بار، تکهای از آن را مزهمزه کنید. زیرا آلرژی به میگو از حساسیت های شایع است که امکان دارد شما را از خوردن همه محصولات دریایی منصرف کند.
اگر هنگام طبخ، به ماهی یا میگویتان موادی را اضافه می کنید، اطمینان کامل داشته باشید که آن افزودنی برایتان آلرژی زا نباشد و شما به اشتباه تقصیر را به گردن غذای دریایی نیندازید.
مصرف انواع آبمیوه های حاوی ویتامین C مثل آب پرتقال تازه میتواند در کاهش آلرژی نسبت به ماهی به شما کمک کند. فلفل، گوجه فرنگی یا سایر محصولات آلرژی زا را همراه با غذاهای دریایی استفاده نکنید.
● ۵ نکته درباره نگهداری از ماهی و میگو
همه افراد وقت کافی برای تهیه و مصرف تازه به تازه محصولات دریایی را ندارند و مجبور به خرید یکباره و نگهداری چند ماهه آنها هستند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، رعایت این چند نکته را برای نگهداری غذاهای دریایی جدی بگیرید:
۱) بعد از خریدن ماهی و میگو، آنها را سریعاً بسته بندی کنید و درون فریزر قرار دهید. اگر زمان زیادی برای رساندن آنها به منزل طول می کشد، تا رسیدن به خانه درون محفظه ای پر از یخ قرارشان دهید و اگر به صورت یخ زده تهیه شان میکنید، قبل از باز شدن یخ به فریزر برسانیدشان.
۲) بسته ها را به اندازه نیاز روزانه تان آماده کنید تا مجبور به باز کردن چندباره یخ آنها نشوید زیرا این کار باعث فساد محصولات دریایی میشود.
۳) ماهی یا میگوی تازه را بعد از شستن و قبل از طبخ، درون دستمالی نخی قرار دهید و چند ساعتی داخل یخچال بگذارید. با این کار هم از فساد و بدبو شدن شان جلوگیری کرده اید و هم باعث شده اید که هنگام سرخ کردن روغن کمتری ببرند.
۴) هوای درون بسته های حاوی ماهی و میگو را قبل از قرار دادن در فریزر بادقت خالی کنید.
۵) نگهداری ماهی یا میگو بیشتر از ۲ روز درون یخچال و بیشتر از ۴ ماه داخل فریزر توصیه نمیشود.
صفحه قبل 1 صفحه بعد